leipzig-red-bull-arena-champions-league

Den spännande åttondelsfinalen i Champions League mellan RB Leipzig och Real Madrid den 13 februari 2024 vid Red Bull Arena, följt av returmötet i Madrid den 6 mars, lovar att bli en fascinerande konfrontation.

Laguppställning och form

RB Leipzig: På väg mot storhet Leipzig, som imponerade med en tidig kvalificering till åttondelsfinalen efter en seger mot Belgrad, står inför sitt fjärde framträdande i denna fas av turneringen. De har tidigare mött Real Madrid i gruppspelet förra säsongen, och deras 3-2 seger hemma är ett minne som sitter djupt hos fansen. Med spelare som Gulácsi, Simakan, Lenz, Poulsen, Forsberg, Seiwald, Carvalho, Lukeba, Šeško, och Henrichs, har laget visat sin kapacitet att stå upp mot de största lagen.

Real Madrid: En tradition av triumf Real Madrid, under ledning av den legendariska tränaren Carlo Ancelotti, har en imponerande historia med 35 inhemska och 28 internationella titlar. De har dominerat sin Champions League-grupp med full poäng och är för närvarande ledare i La Liga. Jude Bellingham, Rodrygo och Toni Kroos är nyckelspelare som har bidragit starkt till Real Madrids framgångar denna säsong. Bellinghams målfarlighet och Rodrygos hastighet kombinerat med Kroos erfarna spelstil utgör en formidabel utmaning för alla motståndare.

leipzig-red-bull-arena-champions-league

Odds och Förväntningar Med oddsen 3.20 för en Leipzig-seger, 3.75 för oavgjort och 2.10 för en Real Madrid-seger, är spanjorerna favoriter. Men Leipzig, med sin hemmavinst mot Madrid förra säsongen i åtanke, kan inte underskattas. Matchen lovar att bli en fascinerande duell mellan två lag med hög kvalitet och starka ambitioner i Europas mest prestigefyllda klubbturnering.

För mer detaljerad information och uppdateringar, följ lagen och turneringens officiella kanaler.

LeipzigReal Madrid