Bayer 04 Leverkusen, även kallade “Die Werkself”, har länge varit en utmanare i toppen av Bundesliga. Med en stark ungdomsakademi och en offensiv spelstil är de kända för att underhålla. Här djupdyker vi ner i deras position i ligan just nu, senaste prestationer, kommande matcher och nyckelspelare.

Bayer 04 leverkusens poängställning

Bakgrundsfakta

Leverkusen har historiskt sett nått framgångar utan att nå hela vägen. De har vunnit DFB-Pokalen en gång och UEFA-cupen två gånger, men ligatiteln har aldrig funnits inom räckhåll. De senaste åren har klubben satsat på unga talanger och en offensiv approach under huvudtränaren Gerardo Seoane.

Aktuell Poängställning

PlatsLagPoängMålskillnadSpeladeSegrarOavgjordaFörluster
1Bayer 04 Leverkusen5541221741
2FC Bayern München5437221732
3Borussia Dortmund F.C.4828221534
4RB Leipzig F.C.4318221345
51. FC Union Berlin3611221138

Senaste Matcher

Bayer 04 Leverkusen har visat en stark form i sina senaste matcher. De vann med 3-0 mot Bayern München, följt av en seger mot FC Heidenheim i DFB Pokal. Dessutom besegrade de SV Darmstadt med 2-0 i Bundesliga. Dessa resultat understryker Leverkusens goda form och förmåga att prestera i både ligan och cupen.

Kommande Matcher

Nästa match är hemma mot Eintracht Frankfurt i Bundesliga den 18 februari. Därefter väntar matcher mot SC Freiburg, Borussia Mönchengladbach, Mainz 05 och Bayern München. Här är en tabell med kommande matcher:

DatumMotståndareTurneringTid
18 FebEintracht FrankfurtBundesliga15:30
25 FebSC FreiburgBundesliga15:30
04 MarBorussia MönchengladbachBundesliga15:30
11 MarMainz 05Bundesliga15:30
18 MarBayern MünchenBundesliga18:30

Form och Taktik

Under Seoane spelar Leverkusen en 4-2-3-1-uppställning med Moussa Diaby och Patrik Schick på topp. Florian Wirtz är navet på mittfältet och Jeremie Frimpong levererar inlägg från högerkanten. Laget spelar en offensiv och underhållande fotboll, men kan ibland vara sårbara bakåt.

Nyckelspelare och Målledare

Patrik Schick leder skytteligan för Leverkusen med 14 mål i ligan. Florian Wirtz, Moussa Diaby och Jeremie Frimpong är andra nyckelspelare som bidrar med kreativitet och energi.

Största Konkurrenter

Leverkusens största konkurrenter om en topp 4-placering är Borussia Dortmund, RB Leipzig och Eintracht Frankfurt. Dessa lag har alla starka trupper och ambitioner att utmana om Champions League-platserna.

Analys av kommande matcher

Matchen mot Eintracht Frankfurt blir en viktig test för Leverkusens Champions League-ambitioner. Ligamatcherna mot SC Freiburg och Borussia Mönchengladbach kan bli svåra, men hemmamatcherna mot Mainz 05 och Bayern München blir avgörande för slutplaceringen.

Framtidsspaning

Bayer 04 Leverkusen har en ung och talangfull trupp med potential att etablera sig som en permanent utmanare i toppen av Bundesliga. Men de behöver förbättra sin defensiv och hitta mer stabilitet i sina prestationer. Med rätt rekryteringar och en fortsatt utveckling av sina unga spelare kan Leverkusen nå stora framgångar i framtiden.

Källa: https://www.bundesliga.com/en/bundesliga/table

/Spelupplevelsen.se